'Young boy' van Ajax: 'Zorgen dat ze bij het eerste niet meer om mij heen kunnen'

'Young boy' van Ajax: 'Zorgen dat ze bij het eerste niet meer om mij heen kunnen'

Gepubliceerd: donderdag 11 oktober 2018 om 16:18do 11-10-2018 om 16:18

Noa Lang hoopt op termijn een vast lid van de Ajax-hoofdmacht te worden. Op dit moment schippert de jarige aanvaller tussen Ajax O19, Jong Ajax en Ajax 1.

Lang speelt zijn wedstrijden vooral bij Jong Ajax, maar kreeg onlangs minuten in de bekerwedstrijd van Ajax tegen Te Werve (0-7) en kwam vorige week in actie tijdens de Youth League-wedstrijd tegen Bayern München O19 (2-2). "Bij welk team ik ook speel, ik probeer beslissend te zijn", vertelt hij aan Ajax Life.

"Ik moet zorgen dat ik de beste ben op het veld, zodat ze niet meer om mij heen kunnen en ik naar het eerste elftal ga", vervolgt de negentienjarige aanvaller. "Waar ik ook speel, ik moet mezelf laten zien met goed spel en zorgen dat ik er klaar voor ben.”

Lang beseft dat hij telkens een andere rol heeft. "Bij Ajax onder 19 moet ik een leider zijn, bij Jong Ajax een beetje en bij het eerste ben ik echt de 'young boy’' Dat is mooi, ik kan veel leren van al die goede spelers. Het ligt nu aan mij. Ik moet mijn speelminuten bij het eerste zelf afdwingen, niemand anders kan het voor mij doen."

Poll

Gaat Lang een vaste waarde worden bij Ajax?

(1796 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws