Leko verlaat gevangenis: 'Dan kan hij niet meer trainer van Club Brugge zijn'

Leko verlaat gevangenis: 'Dan kan hij niet meer trainer van Club Brugge zijn'

Gepubliceerd: donderdag 11 oktober 2018 om 17:19do 11-10-2018 om 17:19

Club Brugge-trainer Ivan Leko is weer op vrije voeten. Woensdag werd hij opgepakt in het grootschalige onderzoek naar financiële fraude en matchfixing in België, waarna hij een nacht in de cel doorbracht.

Leko wordt niet verdacht van matchfixing. Wel wordt hij op korte termijn verwacht voor een gesprek met Club Brugge. De regerend landskampioen wil graag te weten komen waarom de trainer werd verhoord. Voorlopig heeft Leko nog alle steun van Club Brugge.

Volgens journalist Peter Vandenbempt zijn er nog drie scenario's mogelijk. "Heeft Ivan Leko zich destijds als trainer of als speler van Oud-Heverlee zich in het zwart laten betalen door zaakwaarnemer Dejan Veljkovic? Is het alleen maar dat? Dat valt nog te rijmen", aldus Vandenbempt bij Sporza. "Heeft hij - dat is al een ander stadium - eventueel ook bonussen of vergoedingen gekregen voor transfers van Veljkovic waar hij trainer was in het verleden?"

En dan is er nog optie drie. "Het allerergste is dat het zou doorgegaan zijn als hij trainer was van Club Brugge. Veljkovic heeft met Mats Rits en Ivan Tomečak twee spelers naar Club Brugge gebracht. Al het dat is, dan is er een gigantisch probleem en kan Leko niet langer meer de trainer van Club Brugge zijn. Bij Club Brugge zijn ze doodongerust."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws