'De Feyenoord-spelers zeiden dat ik een belangrijk onderdeel was in het titeljaar'

'De Feyenoord-spelers zeiden dat ik een belangrijk onderdeel was in het titeljaar'

Gepubliceerd: donderdag 11 oktober 2018 om 19:05do 11-10-2018 om 19:05

PEC Zwolle-middenvelder Gustavo Hamer zal erop moeten wachten tot na de interlandbreak, maar staat aan de vooravond van een bijzondere wedstrijd. De in Brazilië geboren Hamer speelt met de Zwollenaren tegen Feyenoord, waar hij van zijn veertiende tot zijn 21ste onder contract stond.

De vorige keer dat de 21-jarige jeugdinternational het veld van De Kuip betrad, was op 14 mei 2017, toen Feyenoord zijn kampioenswedstrijd tegen Heracles Almelo speelde. Hamer zag vanaf de bank hoe Dirk Kuyt Feyenoord na de eerste landstitel in achttien jaar schoot. "In het begin had ik er wel moeite mee om te zeggen dat het ook mijn prijs was, maar alle spelers betrokken mij ook in het feest en zeiden dat ik ook een belangrijk onderdeel ben geweest van het team. Dat maakte het voor mij een kostbare herinnering", laat hij weten aan de website van zijn management Wasserman.

Na een uitleenbeurt aan FC Dordrecht is Hamer in Zwolle beland. De Blauwvingers beleefden een moeizame start van het seizoen, maar kruipen langzaam omhoog. "Ik was een van de vele nieuwkomers, dus we hadden even tijd nodig om aan elkaar te wennen. De ommekeer kwam in de uitwedstrijd bij AZ", aldus Hamer. Nadat PEC een 2-2 gelijkspel meenam uit Alkmaar, volgde een thuiszege op Excelsior. "Gezien onze vorm en stijgende lijn van de laatste weken reizen we met vertrouwen af naar Rotterdam."

De wedstrijd tussen Feyenoord en PEC wordt op zondag 21 oktober om 14.30 uur afgetrapt.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws