Van der Vaart: Alsof hij een heel nieuw hotel uit de grond had laten stampen

Van der Vaart: "Alsof hij een heel nieuw hotel uit de grond had laten stampen"

Gepubliceerd: vrijdag 12 oktober 2018 om 10:26vr 12-10-2018 om 10:26

Rafael van der Vaart is de mensen achter de schermen bij het Nederlands elftal dankbaar. Zaterdag, rond de Nations League-wedstrijd tegen Duitsland, krijgt de 109-voudig international van Oranje net als Dirk Kuyt een afscheid.

Van der Vaart stelt dat alles rond Oranje altijd tot in de puntjes was geregeld. "Neem zo'n Hans Jorritsma, de teammanager. Als speler ben je zo'n man heel dankbaar voor alles wat hij al die jaren heeft geregeld. We gingen voor WK's of EK's naar oorden, waar eigenlijk niets was. Als je er eenmaal arriveerde, kreeg je het idee dat Jorritsma een heel nieuw hotel uit de grond had laten stampen", zegt de Heemskerker in De Telegraaf.

Ook materiaalman Carlo de Leeuw ("gouwe pik") en de koks waren heilig voor Van der Vaart. "Ga jij in Moldavië maar eens een normale keuken zoeken. Die koks bij Oranje zorgden voor fantastisch en gezond eten."

"Het ontbrak ons aan niets, man", benadrukt Van der Vaart, die het bij zijn clubs ook niet slecht had. "Maar hoe we bij het Nederlands elftal werden verzorgd, was niet normaal. Ze gingen maanden van tevoren al naar een stadje toe om daar het beste voor ons neer te zetten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws