Streppel weer aan de bak: 'De tuin was netjes en alles thuis was geschilderd'

Streppel weer aan de bak: 'De tuin was netjes en alles thuis was geschilderd'

Gepubliceerd: vrijdag 12 oktober 2018 om 13:52vr 12-10-2018 om 13:52

Jurgen Streppel mag zich officieel de nieuwe hoofdtrainer van Anorthosis Famagusta noemen. De Cypriotische club moet onder zijn leiding de weg naar boven vinden - en de trainer uit Helmond heeft er vertrouwen in dat het gaat lukken.

Streppel, die tot het einde van het seizoen heeft getekend, komt terecht bij de huidige nummer acht van Cyprus, maar van Anorthosis Famagusta 'uit het slop trekken' is volgens de trainer geen sprake. "Dat is wel een beetje overdreven", zegt Streppel tegen Omroep Brabant. "Ze hebben er pas vijf wedstrijden op zitten, dus er is nog niet veel van te zeggen. (...) Er zit veel kwaliteit in deze selectie."

Bang voor een snel vertrek is hij niet. "Tegenwoordig wordt een trainer overal snel ontslagen. Maar we zien het wel. Misschien is het buitenland wel niks voor mij. Nou, prima. Dan ga ik toch weer lekker terug naar Nederland. Maar feit is wel dat ik echt blij ben om hier te zijn, ik heb heel veel zin in deze nieuwe uitdaging."

Streppel was voor het laatst trainer van sc Heerenveen, dat na afloop van het vorige seizoen afscheid nam. Het resultaat: een lange zomerstop. "Dat was zo fijn, om weer datgene te doen wat je leuk vindt. Daar heb ik echt weer van genoten." Maar: "Op een gegeven moment is de tuin netjes en is alles thuis geschilderd. Iedereen gaat na de vakantie ook weer aan het werk, dan kan ik niet achterblijven."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws