'Makelaarskantoor van oud-PSV'er heeft meer dan 30 miljoen euro witgewassen'

'Makelaarskantoor van oud-PSV'er heeft meer dan 30 miljoen euro witgewassen'

Gepubliceerd: vrijdag 12 oktober 2018 om 15:47vr 12-10-2018 om 15:47

Oud PSV-spits Mateja Kezman is mogelijk betrokken bij de corruptiezaak Propere Handen in België. Twee collega’s van Kezman zijn opgepakt bij de grote corruptiezaak. Het gaat om Uros Jankovic en Dejan Veljkovic.

Kezman is de directeur van het makelaarskantoor waarvoor de twee bovengenoemde spelersmakelaars werken. Volgens de Servische krant Kurir wordt het makelaarskantoor van Kezman in verband gebracht met witwaspraktijken. Het kantoor van Kezman zou in totaal meer dan 30 miljoen euro hebben witgewassen.

Jankovic en Veljkovic zijn al opgepakt, maar Kezman is, ondanks dat hij bij veel transfers samenwerkte met het tweetal, nog niet opgepakt. Kurir stelt dat de oud-spits van onder meer PSV en Chelsea het brein is achter de witwaspraktijken. Volgens het medium is het dan ook niet uitgesloten dat de Serviër alsnog gearresteerd wordt.

Kezman werkte onder meer samen met de makelaars bij de transfer van Lazio-speler Sergej Milinkovic-Savic. Vojvodina, de oud club van Milinkovic-Savic, zou slechts 850.000 euro hebben ontvangen bij zijn transfer, terwijl Kurir meldt dat de transfersom meer dan anderhalf miljoen euro was.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws