Nijland moet Robben afzeggen: De familie Robben treft geen enkele blaam

Nijland moet Robben afzeggen: "De familie Robben treft geen enkele blaam"

Gepubliceerd: vrijdag 12 oktober 2018 om 16:56vr 12-10-2018 om 16:56

Bij FC Groningen lukt de laatste weken weinig. Hans Nijland, algemeen directeur van de eredivisionist, maakt vrijdag bekend dat het Topsport Zorgcentrum niet vernoemd kan worden naar Arjen Robben.

De officiële opening van het gebouw is zaterdag, maar Robben wordt niet de naamgever en zal ook niet aanwezig zijn. "We lopen aan tegen de ongelooflijke complexiteit die aan de naamgevingsrechten van een sportcomplex of stadion ten grondslag liggen", aldus Nijland tegen RTV Noord. "Ik ben op niemand boos en ik neem niemand iets kwalijk, maar spijtig is het wel dat dit niet door kan gaan."

Nijland vind het 'jammer' dat er een kink in de kabel is genomen. Onduidelijk is waar het precies mis is gegaan. "De familie Robben treft geen enkele blaam", benadrukt de Groningen-directeur. "De gesprekken die wij met Arjen en zijn familie voeren blijven vertrouwelijk, maar met de verstandhouding tussen FC Groningen en de familie Robben is niets mis."

Vooropig blijft het TopsportZorgCentrum als werktitel bestaan, maar Groningen sluit niet uit dat het gebouw in de toekomst toch nog eens naar Robben vernoemd zal worden.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws