'Clubhopper' Falkenburg: 'Letterlijk tíjdens de rondleiding belde ADO Den Haag'

'Clubhopper' Falkenburg: 'Letterlijk tíjdens de rondleiding belde ADO Den Haag'

Gepubliceerd: zaterdag 13 oktober 2018 om 09:57za 13-10-2018 om 09:57

Erik Falkenburg heeft op dertigjarige leeftijd al zeven Eredivisie-clubs op zijn naam staan. De Leidse middenvelder van ADO Den Haag, voorheen uitkomend voor Sparta, AZ, NEC, Go Ahead Eagles, NAC Breda en Willem II, kan echter prima leven met zijn imago van clubhopper.

Falkenburg heeft goede vriendschappen opgebouwd bij vrijwel elke club waar hij speelde. Tijdens zijn bruiloft wemelde het van de oud-ploeggenoten uit het hele land. "Bruno Andrade en Funsu Ojo ken ik van Willem II, Doke Schmidt en Lars Lambooij van Go Ahead, met Ruud Boymans heb ik bij AZ en NEC gespeeld, Dirk Marcellis ken ik uit onze tijd in Alkmaar, met Edouard Duplan heb ik gespeeld bij Sparta en ADO en met Tim Coremans vorig jaar in Den Haag", somt hij op in gesprek met Voetbal International.

De Leidenaar heeft twee keer de kans gehad om een buitenlands avontuur aan te gaan. In de zomer van 2017 was hij op proef bij het Duitse Jahn Regensburg. "Maar letterlijk tíjdens de rondleiding over het trainingscomplex kreeg mijn zaakwaarnemer de aanbieding van ADO binnen. Toen ben ik gaan nadenken. Wil ik dit wel, naar Duitsland?" Een bezoek aan het Griekse Panathinaikos liep ook op niets uit. "Dat was hetzelfde riedeltje. Ik ben erheen gevlogen, maar was na een paar dagen weer terug. Ik wil best een avontuur aangaan, maar dan het liefst in eigen land."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws