MVV-verdediger met eigen shoarmarestaurant: Dan werk ik van half vier tot tien

MVV-verdediger met eigen shoarmarestaurant: "Dan werk ik van half vier tot tien"

13-10-2018 10:32
24

De 25-jarige MVV-verdediger Hawbir Mustafa houdt er een, voor profvoetballers, opmerkelijke vrijetijdsbesteding op na. De enkelvoudig international van Irak is in het bezit van een eigen restaurant.

Mustafa wisselt het bestaan als profvoetballer af met het bakken van pizza's en het grillen van shoarma. "We zijn bij MVV normaal gesproken rond half twee klaar. Daarna kom ik hierheen. En dan werk ik van half vier tot tien", vertelt hij aan De Limburger. "Mijn vader helpt mij. Hij is jarenlang kok geweest in een Grieks restaurant."

De in Irak geboren Mustafa deed als tiener al ervaring op in de horeca. "Toen merkte ik al dat ik dit werk heel erg leuk vond. Daar is de droom om een eigen restaurant te hebben ontstaan", aldus de back, die zijn restaurant langzaam ziet groeien en de vruchten plukt van zijn bestaan als profvoetballer. "Er zijn wel klanten die weten dat ik bij MVV speel. Sommigen bestellen juist daarom bij mij", lacht hij. Mustafa is echter blij dat hij iets achter de hand heeft voor na zijn voetbalcarrière. "Ik kan niet tot mijn zestigste blijven voetballen."