Dordrecht mist vaste waarde door modellenwerk: Het staat in zijn contract

Dordrecht mist vaste waarde door modellenwerk: "Het staat in zijn contract"

13-10-2018 15:48
11

FC Dordrecht blijkt een professioneel model in de selectie te hebben. Lewis Montsma moest deze week naar Londen en ontbrak daarom vrijdagavond in de competitiewedstrijd tegen FC Den Bosch (1-0 verlies).

"Ja, Lewis Montsma...", grijnst trainer Gérard de Nooijer tegenover FOX Sports. "Hij is een paar dagen in Londen geweest en moest daar een modeshow lopen. Dat hebben we toegestaan. Het staat ook in zijn contract, dus we hebben een model."

De Nooijer zette Montsma dit seizoen in zeven van de negen competitiewedstrijden in de basis. "Hij zal als model wel meer verdienen dan bij Dordrecht, maar hij vindt voetbal nog te leuk. Hij doet het prima bij ons, dus ik hoop wel dat nog even hier blijft."

Montsma is een twintigjarige verdediger, die aan zijn eerste seizoen in het betaald voetbal bezig is. Hij speelde in de jeugd van AFC, sc Heerenveen en SC Cambuur. Dit jaar werd Montsma ontdekt door modefotograaf Philip Riches, waarna hij vorige maand een modeshow liep van het wereldberoemde Britse merk Burberry.