Koele kikker Dumfries in extase: 'Ik dacht: ach, ik ben nu toch hier'

Koele kikker Dumfries in extase: 'Ik dacht: ach, ik ben nu toch hier'

13-10-2018 23:24
36

Denzel Dumfries vindt het 'onwerkelijk' dat hij zich sinds zaterdagavond international van het Nederlands elftal mag noemen. De 22-jarige back van PSV stond tegen Duitsland 90 minuten op het veld en deed het prima. 

"Dit is echt prachtig. Ik ben heel erg blij", zei Dumfries voor de camera van de NOS, direct na afloop van de 3-0 zege in de Johan Cruijff Arena. "We waren hartstikke vrolijk in de kleedkamer. Er zijn drie haasjes uitgedeeld", doelde hij op de drie debutanten bij Oranje. Ook teamgenoot Steven Bergwijn en Club Brugge-aanvaller Arnaut Danjuma Groeneveld maakten hun eerste minuten in de nationale ploeg. 

"Het is onwerkelijk dat ik speler ben van het Nederlands elftal. Hier heb ik altijd van gedroomd en ik ben trots op mezelf. Ik heb hier hard voor gewerkt."

Van extra zenuwen had de vleugelverdediger naar eigen zeggen niet echt last. "Je voelt wel wat spanning. Maar ik dacht: ach, ik ben nu toch hier. Je moet de spanning niet de overhand laten nemen. Op die manier ging ik de wedstrijd in."