Slecht FC Twente blameert zich en verliest tweede thuiswedstrijd van seizoen

14-10-2018 18:39
102

FC Twente heeft in de strijd om de landstitel een nieuwe klap opgelopen. In de Grolsch Veste was nummer dertien MVV verrassend met 0-1 te sterk. Het is de tweede thuisnederlaag dit seizoen voor Twente.

In de jacht op de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie kon Twente zich eigenlijk geen nederlaag veroorloven, maar dat de nood hoog is in Enschede was in de beginfase niet bepaald te merken. Wat Twente liet zien hield niet over, maar ook het niveau van MVV was niet om over naar huis te schrijven. De Tukkers leken in de eerste helft recht te hebben op een penalty, nadat een speler van MVV hands maakte in het strafschopgebied. Scheidsrechter Dieperink wilde er echter niet aan en liet doorspelen.

Uit het niets kwam MVV in de tweede helft op voorsprong in Enschede. Nadat Twente via Tim Hölscher en Aitor Cantalapiedra twee kansen misten, kopte Anthony van den Hurk de bezoekers uit Limburg op voorsprong na een voorzet van Marnick Vermijl. Twente gaf vervolgens gas, maar stuitte keer op keer op de doelman van MVV.

Het Twente-publiek scandeerde de naam van Tom Boere, die ook werd gebracht door trainer Marino Pusic. Ook Rafik Zehknini kwam erin. Kort voor de wissel schoot Jari Oosterwijk op de paal. Nadat Boere een mogelijkheid onbenut liet, werd Twente gered door Joël Drommel. De doelman pareerde een inzet knap van Asumah Abubakar. De bal leek er simpelweg niet in te mogen, want Boere miste ook zijn volgende twee kansen.

Ook in de vijf minuten blessuretijd wist Twente niet te scoren, waardoor de ploeg weigert om in punten gelijk te komen met Sparta, Almere City en Go Ahead Eagles. De Tukkers staan op de vierde plek met zeventien punten. MVV klimt van plek dertien naar plek negen.