Fraser hekelt actie van Sparta-debutant: 'Gezegd dat dit een regel moet worden'

Fraser hekelt actie van Sparta-debutant: 'Gezegd dat dit een regel moet worden'

Gepubliceerd: zondag 14 oktober 2018 om 19:07zo 14-10-2018 om 19:07

Henk Fraser heeft geen goed woord over voor de schwalbe die Youssef El Kachati maakte tegen SC Cambuur. De aanvaller maakte zondagmiddag zijn debuut voor Sparta en pakte na de wissel de snelste gele kaart ooit vanwege een opzichte valpartij.

"Het was de slechtste schwalbe die ik ooit heb gezien. Hij was echt heel duidelijk. We moeten daar nog wat op oefenen", zegt Fraser tegen FOX Sports met een knipoog. "Ik heb ook bij de scheidsrechter aangegeven dat het meer dan terecht was. Het was zo duidelijk. Die moet je gewoon geven. Ik heb wel echt gezegd dat dit een regel moet worden. Dit soort schwalbes..Dat is net zo onsportief als iemand een tikkie geven."

Fraser wordt gewezen op het feit dat hij een keer een blessure van zijn doelman gebruikte om de boel tactisch op de rit te zetten. Dat was drie jaar geleden toen hij nog trainer was van ADO Den Haag. "Dat staat niet in de regels. Een schwalbe staat duidelijk in de regels, dus dat vind ik niet helemaal te vergelijken. Het blijft echter net zo onsportief. Het randje opzoeken? Ja eens, maar ik vind dat de scheidsrechter volledig in z'n recht staat."

Bekijk het moment hieronder (vanaf 1:20).

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws