Jong PSV komt terug van achterstand en wint mini-topper tegen Jong Ajax

15-10-2018 21:52
190

Jong PSV heeft maandagavond de mini-topper tegen Jong Ajax in zijn voordeel beslecht. De ploeg van Dennis Haar kwam voor rust op achterstand, maar wist uiteindelijk het voorbeeld van de Eindhovense hoofdmacht te volgen en hield de drie punten op Sportpark De Herdgang.

Beide beloftenteams hadden last van de interlandperiode. Jong Ajax miste liefst veertien internationals en in beide dug-outs zaten slechts vijf wisselspelers. De ploeg van Michael Reiziger wist na een kwartier spelen de score te openen. Aanvoerder Teun Bijleveld legde aan van afstand en verraste doelman Mike van de Meulenhof: 0-1.

De thuisploeg wist zich echter meteen te herpakken. Matthias Verreth ging in het strafschopgebied naar de grond, arbiter Jannick van der Laan wees naar de stip en Ramon Pascal Lundqvist zorgde voor 1-1. Verreth raakte vlak voor rust de paal, maar Jong PSV sloeg kort na de hervatting alsnog toe. Joël Piroe ontsnapte na een counter aan de buitenspelval en tekende de 2-1 aan.

Jong Ajax ging in de spannende slotfase op zoek naar de gelijkmaker en kwam meerdere keren nog gevaarlijk dichtbij. Quinten Maduro en Mitchel Bakker probeerden het van afstand, maar troffen de lat. Jong PSV moest vijf minuten aan extra tijd overleven, maar klimt naar een gedeelde achtste plek in de Keuken Kampioen Divisie. De Eindhovenaren hebben nu veertien punten, Jong Ajax doet het met één punt minder.