'NAC Breda loopt voor vierde keer in twaalf jaar blauwtje bij Brood'

'NAC Breda loopt voor vierde keer in twaalf jaar blauwtje bij Brood'

Gepubliceerd: dinsdag 16 oktober 2018 om 07:05di 16-10-2018 om 07:05

Niet alleen Pierre van Hooijdonk is bij NAC Breda in beeld om technisch manager te worden. Ook Ruud Brood is benaderd, maar die heeft vriendelijk bedankt.

Dat meldt BN/De Stem. Het is niet bepaald de eerste keer dat NAC bot vangt bij Brood. De club wilde hem voorheen maar liefst drie keer aanstellen als hoofdtrainer, maar telkens werd er misgegrepen. In 2006, 2010 en 2014 werd Brood al eens benaderd. Nu heeft NAC hem niet gevraagd om trainer, maar technisch manager te worden. Daar voelt Brood niets voor.

De voormalig assistent van Phillip Cocu bij PSV zet in op een baan als hoofdtrainer. Ook zou hij ergens als assistent aan de slag willen gaan, zolang hij maar een belangrijke mate van verantwoordelijkheid krijgt, schrijft BN/De Stem. Brood vertrok deze zomer bij PSV nadat Cocu vertrok naar Fenerbahçe. Zijn opvolger Mark van Bommel koos voor Reinier Robbemond als assistent, waardoor Brood weg moest.

NAC is ook serieus in gesprek met Van Hooijdonk. Deze week moet duidelijk worden of de club en de oud-speler met elkaar in zee gaan. Van Hooijdonk moet de opzij gezette Hans Smulders opvolgen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws