Spelersrapport: Memphis het mannetje in 'nieuw' Oranje, vraagtekens bij Strootman

Spelersrapport: Memphis het mannetje in 'nieuw' Oranje, vraagtekens bij Strootman

16-10-2018 23:20
35

Nederland is deze interlandperiode ongeslagen gebleven na een gelijkspel in de Derby der Lage Landen. Na de overwinning op Duitsland, speelde de ploeg van Ronald Koeman met 1-1 gelijk in Brussel tegen België.

Jasper Cillessen – 7: Buiten de piekfijne afwerking van Mertens na, waren de Belgen niet erg secuur in de afwerking. Toch kon Cillessen zich na rust onderscheiden met een aantal fraaie reddingen op vooral pogingen van Batshuayi.

Nathan Aké – 6: Is toch een stuk comfortabeler als centrale verdediger dan als linksback, bleek maar weer in deze wedstrijd. Aké is een goede mandekker en weet altijd waar hij moet zijn om het gevaar eruit te halen. Maar snel kan je hem niet noemen, wat hem aan de zijkant kwetsbaar maakt. Had nog wel de winnende op zijn hoofd uit een corner tien minuten voor het einde.

Matthijs de Ligt – 7,5: Na een chaotisch begin, waarin ook De Ligt niet vrijuit ging, groeide de jonge verdediger in de wedstrijd. Daardoor kregen de Belgische aanvallers steeds minder te vertellen. Erik ten Hag zal blij zijn dat zijn aanvoerder maar een helft hoefde te spelen.

Stefan de Vrij – 7: Leverde aan het begin zo een paar ballen in, waardoor de thuisploeg dominant kon zijn en blijven. In de duels met Lukaku bleef hij echter overeind en toen De Vrij niet meer zo slordig was, kwam hij eigenlijk bijna niet meer in de problemen.

Denzel Dumfries – 6,5: Had naar voren toe wel wat slimmer kunnen spelen, maar verdedigend stond de PSV’er zijn mannetje. Hij hapte niet snel, bleef geduldig en België had een stuk minder plezier via zijn zijde dan aan de overkant.

Daley Blind – 6,5: Misschien een tikkeltje voorzichtig voor een speler op zijn positie. Maar Blind was een goed scherm voor de centrale verdedigers en een weg door het midden was er dus vaak niet voor de Belgen.

Donny van de Beek – 6: Zijn kenmerkende sprints zonder bal liet Van de Beek maar weinig zien. Maar in het laatste deel van de eerste helft liet hij zich steeds meer gelden. Zo pakte hij een paar keer handig ballen af waarmee de middenvelder gevaarlijke counters inleidde.

Kevin Strootman – 6,5: Had een betere interland dan we inmiddels gewend zijn van Strootman. Waar de middenvelder bekend staat als een speler van verstoppertje, durfde hij dinsdagavond een aantal keer met goede passes de diepte te vinden en hij zette druk op de bal. Het blijft nog wel reactief, maar misschien moeten we niet te veel verwachten.

Arnaut Groeneveld – 6,5: Zal zijn basisdebuut voor Oranje nooit vergeten. Na een snelle counter bleef Groeneveld uitermate koeltjes toen hij oog-in-oog kwam met Mignolet en schoof de gelijkmaker binnen.

Memphis Depay – 7,5: Voelt zich helemaal in zijn vel in dit nieuwe Oranje. Het leiderstype komt helemaal naar boven bij Memphis. Hij loopt, sleurt en – niet onbelangrijk – hij brengt weer wat kwaliteit voorin na het uitdoven van Nederlands laatste gouden generatie. Zijn assist was niet te overschatten goed.

Quincy Promes – 6,5: Had pech met een bal op de paal, anders stond Promes qua cijfer nog iets dichter bij Memphis. Speelde een belangrijke rol bij de goal van Groeneveld, maar greep buiten die twee momenten te weinig de aandacht voor meer dan een ruim voldoende.

Invallers

Pablo Rosario – 6: Maakte zijn Oranje-debuut, maar zijn optreden zal het grote publiek niet bijblijven. Niet dat Rosario grote fouten maakten, maar het is nog wat bleekjes voor een interland.

Hans Hateboer – 6,5: Bracht de nodige energie weer terug in het elftal, juist op momenten dat de Belgen weer aan leken te zetten in fases in de tweede helft.

Tonny Vilhena – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Patrick van Aanholt – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Steven Bergwijn – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Luuk de Jong – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

(Jonas Medhin/VoetbalPrimeur)

No Poll