'Vaak een groot succes als Feyenoord, PSV of Ajax spelers van ons overnemen'

'Vaak een groot succes als Feyenoord, PSV of Ajax spelers van ons overnemen'

18-10-2018 08:05
20

Memphis Depay, Denzel Dumfries, Marten de Roon, Georginio Wijnaldum en Kevin Strootman: vijf spelers die uit de jeugdopleiding van Sparta komen en nu in het Nederlands elftal spelen. Technisch manager Henk van Stee is er trots op.

Via diverse omwegen speelden de eerdergenoemde spelers zich in Oranje. "Misschien draagt Daley Blind door de jaren van zijn vader hier ook nog wat Sparta-DNA met zich mee", knipoogt de technische man van Sparta in een interview met De Telegraaf.

"Waar Ajax bijvoorbeeld direct opleidt voor de internationale top, daar horen wij toch wel bij de topvijf die de Nederlandse voetballer opleidt. Acht van de tien keer dat clubs als SC Heerenveen, Feyenoord, PSV of Ajax spelers van ons overnemen, is het een garantie voor succes. Via een tussenstation komen er veel tot een schitterende carrière."

Van Stee ziet het gebeuren dat er binnenkort opnieuw een grote club aanklopt bij Sparta. "Ik houd nu alweer mijn hart vast dat ze hier de komende periode opnieuw onze talenten weghalen", lacht hij.