Titelrace nog 'open': 'Staan twee punten achter Ajax, dat gat willen we dichten'

Titelrace nog 'open': 'Staan twee punten achter Ajax, dat gat willen we dichten'

Gepubliceerd: donderdag 18 oktober 2018 om 18:33do 18-10-2018 om 18:33

Nicolai Jörgensen voelt zich steeds beter en kijkt ernaar uit om de titelstrijd aan te gaan met PSV en Ajax. De 27-jarige Deen droomt van een tweede kampioenschap met Feyenoord.

Jörgensen moest de eerste zeven competitieduels van dit seizoen missen. Daarna viel hij drie keer in, voordat hij voor de interlandperiode tegen Willem II voor het eerst weer in de basis stond. Jörgensen spreekt van een 'heel frustrerende periode'. "Het was een heel 'shitty' blessure. Ik wist niet hoe lang het zou duren", laat de spits weten aan FOX Sports.

"Ik heb geprobeerd om te genieten van de ploeg. Ik wilde de motivatie vinden om terug te keren en ze te helpen. Dat was niet moeilijk, ik houd van voetbal en ben heel depressief als ik niet kan spelen", vervolgt Jörgensen, wiens plek werd overgenomen door Robin van Persie, volgens de Deen een 'geweldige' voetballer. "Dat hij op zijn leeftijd al zes keer heeft gescoord, bewijst hoeveel kwaliteit hij heeft. Misschien is hij niet meer zo fit als vroeger, maar zijn kwaliteit spreekt voor zich."

Tegen Willem II speelden de twee weer samen. "Hij is een heel slimme voetballer, dus het is makkelijk om met hem samen te werken", aldus Jörgensen, die droomt van een tweede titel met Feyenoord. "Het ligt nog open. We staan maar twee punten achter Ajax. Dat gat willen we zeker dichten. Je moet altijd proberen voor het kampioenschap te gaan. In mijn eerste jaar lukte het en dat was geweldig. Ik denk dat de ploegen kwalitatief erg aan elkaar gewaagd zijn."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws