'Bij Jong Ajax speelde ik met Frenkie, Carel en Noes. Stuur ik soms een appje'

'Bij Jong Ajax speelde ik met Frenkie, Carel en Noes. Stuur ik soms een appje'

Gepubliceerd: vrijdag 19 oktober 2018 om 14:15vr 19-10-2018 om 14:15

SC Heerenveen-middenvelder Jordy Bruijn staat aan de vooravond van een speciale wedstrijd. Ajax, de club waar hij zijn volledige voetbaljeugd heeft doorgebracht, komt dan op bezoek in het Abe Lenstra Stadion.

Bruijn begon bij de F'jes en belandde uiteindelijk bij Jong Ajax, waar hij in het seizoen 2015/2016 tijdens vijftien competitiewedstrijden in actie kwam. Zaterdagavond komt hij veel oude ploeggenoten tegen. "Bij Jong Ajax speelde ik bijvoorbeeld samen met Frenkie de Jong, Carel Eiting en Noes (Noussair Mazraoui, red.)", laat hij weten aan de clubsite van Heerenveen. Bruijn heeft echter niet dagelijks contact met zijn oude voetbalvrienden. "Soms eens een appje. Daar zou het voor zaterdagavond best nog eens van kunnen komen."

De Heerenveen-middenvelder weet als geen ander waar de kracht van Ajax ligt. "De kracht van Ajax is dat ze altijd met bravoure spelen. Ze spelen met volle overtuiging en gaan voor niets minder dan de winst." Bruijn wil deze houding echter niet als arrogant afdoen. "Arrogantie gaat gepaard met nonchalance en daar is geen sprake van."

Heerenveen en Ajax trappen zaterdagavond om 20.45 uur af in het Abe Lenstra Stadion.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wat wordt Heerenveen - Ajax?

(5051 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws