Als je mijn moeder met Frenkie en Matthijs laat werken, komen ze ook in de top

"Als je mijn moeder met Frenkie en Matthijs laat werken, komen ze ook in de top"

20-10-2018 07:25
67

Richard Witschge maakt deel uit van de technische staf van trainer Erik ten Hag bij Ajax en werkt in die hoedanigheid nauw samen met Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt. De assistent-trainer geeft hoog op van de veelbesproken Ajacieden.

De 19-jarige verdediger en de 21-jarige middenvelder worden volop aan Europese topclubs gelinkt. Toch hoeft Witschge ze niet met beide benen op de grond te houden. "Nee, die zijn samen met Carel Eiting zo bevlogen, zo bezig met het spelletje en niet met randzaken, maar speltechnische en -tactische details. Zo leergierig. Geweldig, ze willen gewoon alles weten. Die leven 23 uur per dag voetbal", zegt de oud-middenvelder in De Telegraaf.

Volgens Witschge zijn het uitzonderlijke talenten. "Ja, zonder meer. Ik weet dat Matthijs het gaat maken, omdat ik dagelijks met hem werk. Ze doen het voor 97 procent zelf. Als je mijn moeder met Frenkie en Matthijs laat werken, komen ze ook in de top. De drive moet uit hunzelf komen en met een paar procentjes kan ik ze helpen door te vertellen hoe ik dingen heb ervaren."

Witschge denkt dat de twee klaar zijn voor de Europese top. "Kijk eens welke clubs achter die twee aanzitten. Alle Europese topclubs en terecht. Ja, ik praat vanuit mijn eigen ervaring weleens met die twee over hun vervolgstap. Dan zeg ik: dat zou ik wel doen of niet. Welke stap? Dat is tussen ons en hou ik voor onszelf."

No Poll