Snoeks begrijpt AZ niet: 'Til is captain gemaakt, maar waarom eigenlijk?'

Snoeks begrijpt AZ niet: 'Til is captain gemaakt, maar waarom eigenlijk?'

20-10-2018 13:47
24

NOS-commentator Frank Snoeks schrok van de competitiewedstrijd tussen Ajax en AZ van voor de interlandperiode. De Alkmaarders hadden niets in te brengen in de Johan Cruijff Arena en gingen met een 5-0 nederlaag terug naar huis.

Een regelrechte blamage, vindt Snoeks. "AZ was naïef, alsof het in een sprookjesland speelde", laat de commentator weten op de site van zijn werkgever. "Na de 1-0 van Ajax had keeper André Onana rood moeten krijgen en AZ een penalty, maar aan de andere kant had AZ ook met 8-0 kunnen verliezen."

De Noord-Hollanders lieten vorig seizoen uitstekend voetbal zien, maar kan dat niveau nu niet aantikken. Guus Til (foto) staat volgens Snoeks symbool voor deze ontwikkeling. "Til staat stil, maar dat is helemaal niet gek. Het hoort bij volwassen worden", vindt Snoeks. De middenvelder wordt geacht AZ te dragen na het vertrek van Wout Weghorst en Alireza Jahanbakhsh. "Er wordt veel van hem gevraagd. Hij moet het niveau van vorig jaar halen en dat eigenlijk zelfs verbeteren. Hij is captain gemaakt, maar waarom moest hij kapitein van het schip worden?"