Verbeek kritisch: 'Bij Ajax zie ik dat veel minder dan bij PSV'

Verbeek kritisch: 'Bij Ajax zie ik dat veel minder dan bij PSV'

Gepubliceerd: zondag 21 oktober 2018 om 20:48zo 21-10-2018 om 20:48

Gertjan Verbeek vindt dat PSV meer dan Ajax de indruk maakt het écht te willen. De Eindhovenaren werkten zaterdag weer aan hun doelsaldo met een 6-0 zege op FC Emmen. Ajax scoorde vier keer tegen sc Heerenveen (0-4).

"Wat heel opvallend is: bij PSV zie je na de 2-0 dat ze de 3-0 en 4-0 willen maken. En na de 4-0 zie je dat ze 5-0 en 6-0 willen maken. Als je alleen al ziet hoe Hirving Lozano de 6-0 viert... Dat plezier, die spelvreugde, die gedrevenheid zie ik veel minder bij Ajax", analyseert Verbeek bij FOX Sports.

De trainer merkte dat Ajax tijdens de wedstrijd de voet van het gaspedaal haalde tegen Heerenveen. "Die hebben na de 2-0 al zoiets van: dit zit in de pocket en als we zo doorvoetballen, scoren we nog wel één of twee keer. Maar Ajax heeft niet de drive."

Het verschil tussen PSV en Ajax op de Eredivisie-ranglijst is na negen speelronden vijf punten. "Op doelsaldo staat Ajax ook achter PSV", benadrukt Verbeek. "PSV kan punten verspelen, maar tegen wie? Ajax moet eerst nog maar zien of ze langszij kunnen komen."

Poll

Wie is de grootste titelkandidaat?

(8577 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws