Inter-killer Icardi dompelt Milan in rouw met doelpunt in 92ste minuut

Inter-killer Icardi dompelt Milan in rouw met doelpunt in 92ste minuut

Gepubliceerd: zondag 21 oktober 2018 om 22:30zo 21-10-2018 om 22:30

De 222ste Derby della Madonnina is zondagavond een prooi geworden voor Internazionale. Mauro Icardi dompelde AC Milan in de blessuretijd in rouw: 1-0.

Inter begon als nummer vier van de Serie A aan de altijd beladen derby en was dus de favoriet tegen nummer twaalf Milan. Het verschil op de ranglijst vertaalde zich ook naar het veld: Inter verdeelde en heerste en kreeg goede kansen via Mauro Icardi, Ivan Perisic en Matteo Politano. Icardi scoorde zelfs, maar zijn goal werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Ook Stefan de Vrij was dicht bij een doelpunt. De Oranje-international, die een basisplaats had gekregen van trainer Luciano Spalletti raakte de bovenkant van de paal. Milan wankelde, maar op slag van rust scoorden de 'bezoekers' wel. Een doelpunt van Mateo Musacchio werd echter óók afgekeurd vanwege buitenspel.

Zo spectaculair als de eerste helft was, zo teleurstellend was het tweede bedrijf. Inter en Milan speelden met de rem erop om vooral geen tegengoal te krijgen. De derby leek daardoor doelpuntloos te eindigen, maar Icardi besliste anders. De Argentijn, die ook al een plaag was voor PSV in de Champions League, maakte in de 92ste minuut de bevrijdende 1-0.

Door de zege klimt Inter, waar Radja Nainggolan overigens geblesseerd uitviel, naar de derde plaats met negentien punten uit de eerste negen duels. Milan blijft twaalfde.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws