'Kansloze' avond tegen De Jong: 'Hij is misschien wel de beste van Europa'

'Kansloze' avond tegen De Jong: 'Hij is misschien wel de beste van Europa'

Gepubliceerd: maandag 22 oktober 2018 om 07:48ma 22-10-2018 om 07:48

Luuk de Jong was zaterdagavond letterlijk een maatje te groot voor de verdedigers van FC Emmen. De PSV-spits scoorde in het Philips Stadion twee keer met het hoofd, tot ergenis én bewondering van zijn tegenstanders.

"De timing van De Jong is uitzonderlijk. Hij is altijd op tijd in de lucht, dat is best mooi om te zien, eerlijk gezegd", reageert Emmen-trainer Dick Lukkien in de Volkskrant na de 6-0 nederlaag tegen PSV. De promovendus bereidde zich afgelopen week nog speciaal voor op de luchtmacht van PSV. "Maar ja, De Jong zelf kun je moeilijk nabootsen op de training."

Een week lang op hoogspringen oefenen was geen optie voor directe tegenstander Keziah Veendorp. "Een week alleen maar op springen trainen, gaat ten koste van mijn achillespezen. Het is bovendien vooral timing, denk ik. Ik moet hiervan leren, ik ben nog nooit zo'n goede kopper tegengekomen."

Emmen-collega Nick Bakker, net als De Jong 1 meter 88, had zijn huiswerk heus gedaan. "Op beelden zag ik dat hij vroeg springt. Dus moet je ook vroeg springen, liefst tegen hem aan, om hem al eerder proberen te blokken. Maar ja joh, hij is misschien wel de beste kopper van de eredivisie, van Europa zelfs. Ik was kansloos."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws