'Ajax heeft veel aanvallende opties, maar wij hebben ook onze eigen plannen'

'Ajax heeft veel aanvallende opties, maar wij hebben ook onze eigen plannen'

Gepubliceerd: dinsdag 23 oktober 2018 om 08:43di 23-10-2018 om 08:43

Benfica-trainer Rui Vitória gaat voor niets minder dan de zege in het Champions League-duel met Ajax. De Portugese topclub is niet van plan om zich in te graven in de Johan Cruijff Arena.

"We gaan de wedstrijd niet in om een puntje te pakken. Je kunt ervoor kiezen om te spelen om niet te verliezen, maar zo'n speelwijze zou een belediging naar mijn spelers zijn. We moeten op zoek naar de overwinning", zei Vitória tijdens de persconferentie, geciteerd door NU.nl.

"Het belang van aanvallend spel weegt zwaarder dan de nadelen die eraan kleven. We beseffen we dat we een ploeg treffen die heel makkelijk en aanvallend speelt, volgens de cultuur van het Nederlandse voetbal, maar we weten hoe we Ajax moeten bestrijden", aldus Vitória. "We moeten voorzichtig zijn, maar ook onze persoonlijheid, ambitie en verantwoordelijkheid tonen. Dat is essentieel. Details zoals sluwheid en inzicht zullen het verschil maken."

"We zijn ons ervan bewust dat Ajax veel aanvallende opties heeft, maar wij hebben ook onze eigen plannen", besluit de oefenmeester in De Telegraaf.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws