Wij een degradatiekandidaat? Kom op zeg, we hebben negen wedstrijden gespeeld

"Wij een degradatiekandidaat? Kom op zeg, we hebben negen wedstrijden gespeeld"

Gepubliceerd: dinsdag 23 oktober 2018 om 09:54di 23-10-2018 om 09:54

Mounir El Allouchi maakte zondag in de derby tegen Willem II zijn rentree in de basis bij NAC Breda na drie wedstrijden op de bank te hebben gezeten. De middenvelder weigert de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag al als degradatiekandidaat te bestempelen.

"Wij een degradatiekandidaat? Kom op zeg, we hebben negen wedstrijden gespeeld. Tuurlijk, we hebben signalen afgeven dat we echt slecht waren. Maar om nu te zeggen: wij zijn een degradatiekandidaat…", laat El Allouchi weten aan BN De Stem. 'Het is te makkelijk om alles af te kraken, dat heeft geen zin. Vorig jaar was het voor de winterstop ook niet geweldig."

Toch is het duidelijk dat NAC vorig jaar beduidend meer kwaliteit had. "In de combinatie vonden Angeliño, Manu García en ik elkaar blindelings", stelt El Allouchi. "Bal inspelen, kaatsten, bewegen; dat was makkelijker inderdaad. Ik kan roepen dat het vorig jaar voetballend goed was en dat het nu minder is en dat het hier en hier aan ligt, maar dat is ook niet handig. Snap je?"

El Allouchi is in ieder geval blij dat hij weer in de basis staat. "De reserverol heeft er ingehakt. Het was echt pijnlijk toen ik er naast kwam te staan. Vanwege privéomstandigheden, waar ik het niet over wil hebben, zat ik niet lekker in mijn vel. Het was een lastige periode die ik achter me gelaten heb. Ik sta in de basis, dus voel ik me basisspeler."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws