Brands over wendbare Lozano: 'Dertig kaarten, ja? Ongelooflijk in zo'n korte tijd'

Brands over wendbare Lozano: 'Dertig kaarten, ja? Ongelooflijk in zo'n korte tijd'

24-10-2018 11:07
103

Hirving Lozano is een van de steunpilaren van het huidige PSV. Volgens Marcel Brands, voormalig technisch manager van de Eindhovenaren, is de Mexicaan een stuk rustiger geworden ten opzichte van vorig jaar.

"Ik zit nu natuurlijk meer op afstand, maar ik kan zien dat hij al relaxter omgaat met alles dan vorig jaar", aldus Brands tegenover het Algemeen Dagblad. "Omdat hij nu weet wat het is om in Nederland en in Europa te spelen. Vorig jaar zat er meer druk op bij hem. In de zin van: eerste jaar buitenland, er kwam een WK aan. Nu weet Lozano: ik ga er in de eredivisie altijd wel twintig maken."

Dat Lozano sinds zijn komst bij PSV al dertig spelers in de Eredivisie een gele kaart heeft gekost, verrast Brands niet helemaal. "Dertig kaarten, ja? Ongelooflijk in zo’n korte tijd. Maar: eigenlijk ook wel goed verklaarbaar als je naar zijn speelstijl kijkt. Zonder ze te willen vergelijken, hoor, maar Lozano heeft wat Messi ook heeft: een zwaartepunt laag bij de grond, de bal doorgaans snel onder controle, heel explosief en wendbaar. Dan dwing je tegenstanders automatisch tot fouten."