Van Bommel dacht niet aan Gutiérrez: 'Makkelijk, Donyell komt er elk duel in'

Van Bommel dacht niet aan Gutiérrez: 'Makkelijk, Donyell komt er elk duel in'

24-10-2018 18:45
11

PSV-trainer Mark van Bommel heeft niet getwijfeld over zijn opstelling tegen Tottenham Hotspur toen hij hoorde dat Steven Bergwijn niet kon spelen. Hij vindt Donyell Malen de logische vervanger van de Oranje-international.

"Dat was heel makkelijk. Donyell komt er elke wedstrijd in, of aan de linkerkant of aan de rechterkant. Het is jammer dat Steven niet kan spelen, maar ik maak me geen zorgen dat Donyell dat niet goed kan invullen", zegt Van Bommel bij Veronica. Hij heeft niet overwogen om Erick Gutiérrez op te stellen en Gastón Pereiro de plek van Bergwijn in te laten nemen.

Van Bommel verwacht een zware kluif te hebben aan de Engelsen. "Tottenham is gewoon een heel goede ploeg. Als je naar de selectie kijkt en wat er op de bank zit, het zijn allemaal ervaren internationals die elke week in de Premier League spelen. Ze kunnen voorin rouleren, dat zal erg moeilijk worden. Hun rechtsback staat hoog. Dat is een gevaar voor ons, maar ook een mogelijkheid. In de omschakeling kan je achter die speler heel veel ruimte krijgen."

Van Bommel is niet van plan om één of twee spelers op te offeren om Harry Kane en Christian Eriksen uit de wedstrijd te houden. "Wij spelen altijd hetzelfde, wij gaan de man niet volgen. Dat hebben we nooit gedaan. Dan schakel je misschien één man uit, maar dan heb je andere mensen die daarvan kunnen profiteren. En je doet je eigen systeem te kort. Je moet geconcentreerd spelen. Dan halen wij altijd minimaal een 6 of een 7."