Advocaat lovend én kritisch: 'Bij Oranje overtuigde hij veel minder dan bij PSV'

Advocaat lovend én kritisch: 'Bij Oranje overtuigde hij veel minder dan bij PSV'

24-10-2018 18:46
2

Het ontbreken van Steven Bergwijn in de wedstrijdselectie is een groot gemis voor PSV. Dat stelt Dick Advocaat, die de oplossing van Mark van Bommel 'logisch' vindt.

Bergwijn is niet op tijd hersteld van een enkelblessure en wordt in de Champions League-wedstrijd tegen Tottenham Hotspur vervangen door Donyell Malen. "Dat is wel een groot gemis voor PSV", aldus Advocaat bij Veronica over Bergwijn. "Ik vind het een fantastische speler met veel dreiging, die een man kan passeren en goals kan maken."

Toch is de trainer van FC Utrecht kritisch. "Bij het Nederlands elftal overtuigde hij al een stuk minder dan bij PSV", vervolgt Advocaat, die het besluit van Van Bommel om Bergwijn te vervangen door Malen snapt. "Van Bommel had natuurlijk ook voor Erick Gutiérrez kunnen kiezen, met Pereiro aan de buitenkant. Maar dit is logischer."

Advocaat hoopt dat PSV het voorbeeld volgt van Ajax. De Amsterdammers maakten tegen Benfica indruk. "Als je naar die ploeg kijkt, heb ik met FC Utrecht nog heel wat te bereiken", zgt de voormalig bondscoach van Oranje. "Maar we gaan de goede kant op. Het is een positieve groep met toch wel een hoop talent."