'AZ was nog wel een stap omhoog geweest, maar FC Utrecht wilde me niet verkopen'

'AZ was nog wel een stap omhoog geweest, maar FC Utrecht wilde me niet verkopen'

24-10-2018 19:23
20

Giovanni Troupée zag deze zomer een transfer naar AZ afketsen. FC Utrecht wilde de twintigjarige rechtsback niet verkopen, waarna hij op huurbasis de overstap maakte naar ADO Den Haag.

Troupée hoorde afgelopen zomer dat hem opnieuw een lastig jaar stond te wachten in de Domstad. "Jean-Paul de Jong vertelde mij dat hij twijfels over me had", zegt de verdediger in Voetbal International. "Ik had er dus geen vertrouwen in dat hij voor mij zou gaan kiezen. Hij had vorig seizoen vaak Sean Klaiber opgesteld en dat zou hij dit seizoen weer gaan doen."

In diezelfde periode klopte AZ aan voor Troupée. "AZ heeft het echt geprobeerd, heeft een paar aanbiedingen gedaan. Voor mij was het mooi dat AZ het ondanks dat jaar in me zag zitten, hun trainer wilde me echt graag hebben en het was ten opzichte van FC Utrecht denk ik nog wel een stap omhoog geweest. Ik zag het zelf ook als een mooie optie, omdat ik het vertrouwen van De Jong niet voelde. Maar FC Utrecht wilde me niet verkopen, ze hebben overal nee tegen gezegd."

Eind augustus sloeg ADO vervolgens toe. Nog geen week later werd De Jong ontslagen. "Mede doordat ik zijn vertrouwen niet voelde, ging ik naar Den Haag. Een week later was hij weg. Maar los daarvan: ik denk dat het voor mij een heel goede zaak is om dit seizoen voor ADO te spelen. Ik sta daar ook na het ontslag van De Jong volledig achter."