De Jong eerlijk: Ik denk dat je dit wel een klein wonder mag noemen

De Jong eerlijk: "Ik denk dat je dit wel een klein wonder mag noemen"

24-10-2018 21:07
73

Luuk de Jong erkent dat PSV niet mag klagen over het gelijkspel tegen Tottenham Hotspur in groep B van de Champions League. De aanvoerder maakte er in de slotfase 2-2 van, nadat doelman Hugo Lloris van de Londenaren een rode kaart had gekregen.

"Ik denk dat je dit wel een klein wonder mag noemen. We hadden het gewoon heel moeilijk vandaag", zegt De Jong bij Veronica. "Tottenham is een van de beter voetballende ploegen in Engeland. Maar we waren zelf ook te afwachtend en in de opbouw wilden we te snel de lange bal spelen. We moeten ons eigen spel durven spelen, dan mag het af en toe ook wel eens misgaan."

"Nu liep je achter de bal aan en dat is zo zwaar", vervolgt de spits. "Zij hebben zoveel kwaliteit. Dan kom je tegen de verhouding in nog wel op voorsprong, maar dan maken zij 1-1 en 1-2." Hij zag dat PSV na die goal op twee gedachten hinkte. De Eindhovenaren slaagden er niet in om druk te zetten, tot frustratie van De Jong. "Ook omdat we niet aansloten na een lange bal. Als je die tweede bal verliest moet je weer dertig meter terug. Dat is voor de aanvallers die diep gaan ook heel zwaar."

PSV pakte uiteindelijk alsnog een punt. "We hebben geluk dat zij een rode kaart pakken en wij nog 2-2 maken. Lekker dat we een punt hebben gepakt. We zijn nog in leven."