Schlemiel in Eindhoven: Voor mij is het denk ik een donkere dag

Schlemiel in Eindhoven: "Voor mij is het denk ik een donkere dag"

24-10-2018 22:14
6

Toby Alderweireld baalt als een stekker na het 2-2 gelijkspel van Tottenham Hotspur tegen PSV. Niet alleen maakte de verdediger in de eerste helft een fout waaruit PSV kon scoren, zijn ploeg heeft weinig aan het punt.

"Voor mij is het denk ik een donkere dag. Natuurlijk maak ik een fout, maar daarna kwamen we goed terug", analyseert Alderweireld tegenover FOX Sports. "We hadden daarna de controle en konden de 1-3 maken. Dan krijgen we een rode kaart en een doelpunt tegen. Het zat niet echt mee voor ons. Als je een fout maakt, maar de wedstrijd alsnog wint, gaat iedereen er wat lichter overheen. Het hoort erbij. Iedereen is mens, dus ik maak zelf ook fouten."

Alderweireld heeft dinsdag naar Ajax gekeken, dat in eigen huis met 1-0 won van Benfica. "Ik heb even naar Ajax gekeken. Een goed resultaat. Hoe ik daarnaar kijk? Natuurlijk met een bepaalde interesse en een gevoel dat je nog bij Ajax hebt."

"Het is goed dat ze het zo goed doen. Ik heb acht jaar in Amsterdam gewoond en bij Ajax gespeeld. Ik heb titels gewonnen daar, dus ik heb een speciaal gevoel bij ze."