'Ten Hag liet zich overtuigen op de bank; 13 miljoen euro lonkt voor Ajax'

'Ten Hag liet zich overtuigen op de bank; 13 miljoen euro lonkt voor Ajax'

25-10-2018 06:56
76

Het inbrengen van David Neres bleek een gouden zet van Erik Ten Hag, maar de Ajax-trainer was aanvankelijk niet van plan om de Braziliaan binnen de lijnen te brengen. Hij liet zich overtuigen door zijn assistenten Aron Winter en Alfred Schreuder. Neres werd in de slotfase gebracht voor Donny van de Beek.

Dat schrijft De Telegraaf donderdag. Er werd vanaf de zestigste minuut een discussie gevoerd op de bank van Ajax. Ten Hag wilde niet wisselen, maar Winter en Schreuder vonden het juist wél een goed idee om Neres te brengen voor Van de Beek. De linkspoot kwam uiteindelijk in het veld en bereidde de late 1-0 van Noussair Mazraoui voor.

'Een mooie 'bijvangst' voor de Ajax-leiding is dat Erik ten Hag zich zichtbaar steeds meer openstelt voor meningen van anderen en zich tegen de Portugezen liet overtuigen om David Neres wél in te brengen', schrijft De Telegraaf. De ochtendkrant is in het verleden vaak kritisch geweest op Ten Hag, maar deelt nu complimenten uit.

'De alsmaar beter wordende wisselwerking in de staf past in het beeld van de steeds toegankelijkere Ten Hag, die na het gelijkspel tegen Heracles en de kamikazetactiek bij PSV eieren voor zijn geld koos.'

Ten Hag kan over twee weken in Lissabon geschiedenis schrijven, want als er in Portugal opnieuw gewonnen wordt van Benfica, plaatst Ajax zich voor de volgende ronde van de Champions League. Dat levert de club miljoenen op. De Telegraaf noemt het het 'Duel van 13,2 miljoen'. Een winst is goed voor 2,7 miljoen. Plaatsing levert 9,5 miljoen op. Tel daar de recette van het thuisduel in de achtste finale bij op en Ajax kan 13,2 miljoen bijschrijven.