Van Persie gaat niet mee in Ajax-'hype': Want dat het is nu volgens mij

Van Persie gaat niet mee in Ajax-'hype': "Want dat het is nu volgens mij"

25-10-2018 07:10
70

Robin van Persie prijst het teamgevoel dat heerst binnen de selectie van Feyenoord. De spits riep zijn ploeggenoten onlangs bij elkaar voor een gesprek. Detail: het gesprek werd om acht uur 's ochtends gehouden.

"Laatst heb ik de jongens gevraagd om om acht uur in de ochtend op de club te zijn voor een gesprek", vertelt Van Persie aan het Algemeen Dagblad. "Zonder de trainers, gewoon kletsen over hoe iedereen het seizoen beleeft. Ze waren er allemaal en iedereen moest toch een klein uurtje eerder uit bed. Als ik dat bij Fenerbahçe, Manchester United of Arsenal had gedaan, was de helft er niet geweest, hoor."

Komende zondag neemt Van Persie het in De Klassieker op tegen Ajax, dat in binnen- en buitenland bejubeld wordt vanwege de knappe prestaties in Europa. Van Persie gaat niet mee in die euforie. Hij plaatst kanttekeningen. "De hype, want dat het is nu volgens mij, dat sentiment dat het allemaal fantastisch is, daar ga ik persoonlijk niet in mee."

"Sowieso haal ik altijd mijn schouders op als ploegen als onklopbaar worden gezien. Dat gevoel heb ik slechts eenmaal in heel mijn loopbaan na afloop van een wedstrijd gehad. Dat was tegen het Barcelona van Pep Guardiola. Daar was simpelweg niets tegen te beginnen. Verder heb ik vrijwel altijd gevoeld dat er kansen waren, ook tegen topploegen. Wij hebben zwakke plekken, maar ook Ajax en PSV ook. En Manchester City ook."