De Jong wekt verbazing bij Newcastle-fans: 'Kon geen pass over 6 meter geven'

De Jong wekt verbazing bij Newcastle-fans: 'Kon geen pass over 6 meter geven'

25-10-2018 11:39
58

In Newcastle en bij de lokale krant The Chronicle moesten ze even twee keer in hun ogen wrijven: Luuk de Jong maakte in de slotfase van het Champions League-duel met Tottenham Hotspur de gelijkmaker (2-2). De PSV-spits speelde in 2014 een half jaar op St. James' Park.

Een succes was zijn verblijf bij Newcastle United, dat hem huurde van Borussia Mönchengladbach, niet: De Jong kampte met blessures, speelde twaalf wedstrijden en scoorde niet. Bij PSV bloeide hij vervolgens weer op. Veel Newcastle-supporters waren De Jong uit het oog verloren, totdat de PSV-spits woensdagavond de 2-2 maakte in de Champions League-ontmoeting tegen Tottenham.

Wedden

Meer odds

'Luuk de Jong (ja, hij) maakt de gelijkmaker in de Champions League tegen Tottenham', tweet een verbaasde Newcastle-fan. 'Bij Newcastle kon hij nog geen pass geven over zes meter.' Een ander tweet: 'De Jong staat in de top-vijf met slechtste Newcastle-aanvallers in het Premier League-tijdperk. En dat is een zéér competititief rijtje.' Een greep uit de reacties: