Financiële strop dreigt voor AC Milan: UEFA kan en gaat het geld inhouden

Financiële strop dreigt voor AC Milan: "UEFA kan en gaat het geld inhouden"

25-10-2018 12:36
39

AC Milan dreigt het prijzengeld dat dit seizoen wordt verdiend in de Europa League in te moeten leveren. Dat laat clubpresident Paolo Scaroni donderdag weten. 

Met het inhouden van de Europese inkomsten wil de UEFA Milan straffen voor het overtreden van de Financial Fair Play-regels. De Rossoneri zouden in eerste instantie uitgesloten worden van Europa League-voetbal, maar die beslissing werd teruggedraaid door het sporttribunaal CAS. De club is nu in gesprek met de UEFA over een passende straf.

"We wachten nog op de uitspraak van de UEFA", zei Scaroni donderdag tegen de aandeelhouders, geciteerd door Football Italia. "UEFA kan en gaat het prijzengeld inhouden. De rechters die ons wilden uitsluiten van Europa League-voetbal hebben in afwachting van de uitspraak onze inkomsten uit de Europa League tot nu toe opgeschort."

AC Milan verdiende dit seizoen al ongeveer 2,5 miljoen euro aan de Europa League. Dat geld kan dus nog niet op de balans worden gezet, omdat de UEFA nog geen definitieve uitspraak heeft gedaan. De uitspraak wordt verwacht aan het einde van dit jaar. Scaroni: "We worden zeker niet vrijgesproken. Het zou raar zijn als dezelfde rechtbank die je eerder uit wilde sluiten van Europa League-voetbal nu opeens van gedachten is veranderd."