Tip voor Ten Hag in aanloop naar Klassieker: Hij moet niet starten op de bank

Tip voor Ten Hag in aanloop naar Klassieker: "Hij moet niet starten op de bank"

26-10-2018 12:22
81

Niet Kasper Dolberg, maar Klaas-Jan Huntelaar verdient een basisplaats bij Ajax in de Klassieker tegen Feyenoord. Dat stelt oud-spits Angelos Charisteas.

"In zo'n belangrijke wedstrijd moet je voor Klaas-Jan kiezen. Hij weet wat er gevraagd wordt en heeft De Klassieker vaker gespeeld", zegt Charisteas tegen ELF Voetbal. "Ik heb Klaas-Jan als teamgenoot meegemaakt en ken hem. Hij zal gedreven zijn. Klaas-Jan moet niet starten op de bank. Invallen is niets voor hem. Geef hem het vertrouwen. Als hij moegestreden is, kan de trainer hem vervangen door een andere spits."

Volgens de Griek - nog steeds de enige buitenlander die voor zowel Ajax als Feyenoord scoorde in de Klassieker - is Ajax zondag de favoriet. "Ze spelen thuis en daar zijn ze al jaren niet te kloppen. Door het aantrekken van enkele ervaren jongens is de ploeg gegroeid. De jonge talenten zijn weer wat ouder en ze hebben natuurlijk Frenkie de Jong. Dat vind ik de beste speler van Ajax op dit moment."

Ondanks die positieve punten, ziet Charisteas Ajax niet kampioen worden. "PSV is dit seizoen zo stabiel. Zo ervaren. Zij verspelen nauwelijks punten. Een voorsprong van vijf punten heeft PSV in mijn geheugen nog nooit uit handen gegeven. Ajax laat in het begin van het seizoen telkens dure punten liggen, omdat er nog gepuzzeld moet worden naar de juiste formatie. Ook dit seizoen. Ik gun het Ajax natuurlijk van harte, maar ik vermoed dat de kampioensstrijd nu al is beslist."