Van Bommel gaat in op situatie van PSV-reserve: 'Dat vindt hij zeker lastig'

Van Bommel gaat in op situatie van PSV-reserve: 'Dat vindt hij zeker lastig'

26-10-2018 19:25
29

PSV-trainer Mark van Bommel is blij met de ontwikkeling die Donyell Malen doormaakt. De aanvaller beleefde woensdag zijn basisdebuut in de Champions League. Tegen Tottenham Hotspur verving hij de geblesseerde Steven Bergwijn.

"Hij doet het uitstekend, net zoals de andere jongens uit de selectie", zegt Van Bommel, geciteerd door Omroep Brabant. De negentienjarige vleugelspeler lijkt fysiek al veel in huis te hebben, maar de oefenmeester weigert dat toe te schrijven aan het feit dat Malen op jonge leeftijd naar Arsenal vertrok. "Als dat echt zo is, dan moeten we alle spelers van onder de zeventien jaar naar het buitenland sturen. Fysieke gesteldheid is persoonsafhankelijk.

"In elk team is het zo dat je kasten van kerels hebt en dunne gasten, maar die hebben dan weer andere kwaliteiten", vervolgt Van Bommel, die blij is met zijn selectie. "Het niveau is gestegen in de groep. Als dat stijgt op de trainingen en in wedstrijden, dan gaat het individu daarvan profiteren, Malen is daar nu een van. Maar hij is niet de enige."

Naast Malen moet doorgaans ook Erick Gutiérrez zich schikken in een reserverol. Daar heeft de Mexicaan het moeilijk mee, erkent Van Bommel. "Dat vindt hij zeker lastig, maar dat hebben alle spelers die in die situatie zitten." Het prijskaartje heeft geen invloed op het feit of hij wel of niet speelt. "Maar Guti is natuurlijk wel een goede speler. Net als dat Bart Ramselaar dat is, of Nicolas Isimat, of Dante Rigo."