PEC-icoon Boer is basisplaats kwijt na knieblessure: 'Ook niet als hij fit is'

PEC-icoon Boer is basisplaats kwijt na knieblessure: 'Ook niet als hij fit is'

27-10-2018 15:12
17

Diederik Boer lijkt zijn basisplaats kwijt te zijn bij PEC Zwolle. De 38-jarige doelman is op de weg terug na een knieblessure, maar Mickey van der Hart heeft een goede indruk gemaakt tijdens zijn absentie.

"Mickey doet het goed, dus er is geen reden om te veranderen. Ook niet als Diederik fit is", kondigt trainer John van 't Schip aan in gesprek met De Stentor. Boer maakt maandag in het oefenduel van de beloften tegen Jong De Graafschap zijn rentree onder de lat, al zal hij nog geen hele wedstrijd spelen. De knieblessure hield hem wekenlang aan de kant.

PEC kan zaterdagavond tegen Heracles Almelo nog niet beschikken over Vito van Crooij, die liesklachten heeft. De Limburger miste ook al het treffen met Feyenoord. "Met name bij het aanzetten heeft Vito last", zegt Van 't Schip. "Hij heeft woensdag geprobeerd om te trainen, maar dat ging niet echt. Het is jammer dat hij er niet bij is. Vito was namelijk goed bezig."

Door de afwezigheid van Van Crooij begint Mike van Duinen wederom op links. Zian Flemming lijkt in de spits te beginnen nu Van 't Schip met de terugkeer van Denis Genreau, Clint Leemans en Ouasim Bouy extra opties op het middenveld heeft. "Dat kan betekenen dat we met Zian wat anders gaan doen."