De Eredivisie-flops: viertal uit Rotterdam, Vlaar en falende Utrecht-aanvaller

De Eredivisie-flops: viertal uit Rotterdam, Vlaar en falende Utrecht-aanvaller

29-10-2018 11:00
38

Speelronde 10 in de Eredivisie stond vooral in het teken van de titanenstrijd tussen Ajax en Feyenoord. Jerry St. Juste en Justin Bijlow kenden een negatieve hoofdrol in De Klassieker – en dus staan zij uiteraard in ons wekelijkse floplijstje. Ook die andere club uit Rotterdam is met twee spelers vertegenwoordigd.

Justin Bijlow (Feyenoord)
Had de goal afgekeurd moeten worden of niet? Hoe dan ook: aan de 1-0 van Ajax tijdens De Klassieker van zondag ging een gigantische blunder van Bijlow vooraf. Een simpel schotje van Frenkie de Jong glipte zómaar door zijn handen en benen heen. 

Roel Janssen (VVV-Venlo)
Met een beetje pech heeft Alexander Bannink voor de rest van zijn leven een intieme herinnering aan de dwaze overtreding van Janssen. De VVV-back ging vrijdag met zijn schoen vól door op het kruis van Bannink, die hechtingen nodig had. Janssen kreeg terecht rood. 
Jerry St. Juste (Feyenoord)
Zonder enige twijfel de schlemiel van het weekend. St. Juste benadeelde Feyenoord gigantisch door al in de zesde minuut van het beladen uitduel in Amsterdam op een onbegrijpelijke, schandalige manier door te gaan op de knie van Nicolás Tagliafico. Na de rode kaart speelde Feyenoord een verloren wedstrijd. 

Jürgen Mattheij (Excelsior)
Het was zaterdag niet de avond van Matteij tijdens De Graafschap-Excelsior. De gasten uit Rotterdam hielden op De Vijverberg zo nu en dan open huis. Om het allemaal nog erger te maken, moest Mattheij na rust ook nog inrukken met rood. 

Ron Vlaar (AZ) 
Soms was het gewoon pijnlijk, Vlaar tegen een goede en beweeglijke spits als Sam Lammers aan het werk zien. De routinier van AZ kan het allemaal niet meer bijbenen, lijkt het. De winnende goal van Lammers was exemplarisch: Vlaar werd wel héél simpel uitgespeeld. 
Ali Messaoud (Excelsior) 
Excelsior ging hard onderuit in Doetinchem, maar het hád heel anders kunnen lopen voor de formatie van trainer Adrie Poldervaart. In de openingsfase van de wedstrijd werden er meerdere kansen om zeep geholpen. Hoe Messaoud het voor elkaar kreeg om te missen, vragen de fans van Excelsior zich naar verluidt nog steeds af. 

Jannik Pohl (FC Groningen)
We durven nu al te zeggen dat Jannik Pohl níet de nieuwe Erik Nevland, Luis Suarez of Marcus Berg van FC Groningen wordt. Poeh, wat is het allemaal matig en onbeholpen wat de Deense spits laat zien tijdens zijn eerste maanden in het hoge Noorden. 

Lukas Görtler (FC Utrecht) 
Utrecht-trainer Dick Advocaat vond het de hoogste tijd om Görtler zijn eerste basisplaats van het seizoen te geven. Het vertrouwen van zijn Haagse coach werd op bezoek bij Willem II (1-0 winst) bepaald niet terugbetaald door de Duitser. Görtler bakte er niets van. 
Donis Avdijaj (Willem II)
Een Avdijaj die z'n dag heeft, is goud waard voor Willem II. Bijvoorbeeld vorige week, toen hij een wereldgoal maakte in Breda. Zondag was niet zo'n dag. Avdijaj raakte geen knikker tegen Utrecht. Het was een klein wonder dat hij uiteindelijk 82 minuten op het veld mocht blijven staan. 

Bjorn Johnsen (AZ)
Zo soepel als het vorig seizoen voor Johnsen ging in Den Haag, zo moeilijk heeft de lange Noor het nu bij AZ. Het lijkt erop alsof de targetman (nog) totaal geen klik heeft met zijn medespelers. Wat zullen de fans van de kwakkelende Alkmaarders terugverlangen naar Wout Weghorst.