VP's Elftal van de Week: duo's van Ajax, Groningen, Heerenveen en De Graafschap

VP's Elftal van de Week: duo's van Ajax, Groningen, Heerenveen en De Graafschap

29-10-2018 10:00
23

Ajax is na de Klassieker hofleverancier voor VP's Elftal van de Week. De Amsterdammers, die twee spelers leveren, delen die status met FC Groningen, sc Heerenveen én De Graafschap.

Sergio Padt (FC Groningen)
We willen het niet per se wéér hebben over het treinincident, maar sindsdien keepte Padt ondermaats. In het thuisduel met PSV wist hij zich eindelijk weer positief te onderscheidden. Redde knap op pogingen van Hirving Lozano en Luuk de Jong.

Denzel Dumfries (PSV)
Niets of niemand kan Dumfries stuiten. De rechtsback van PSV begint nu zelfs wedstrijden te beslissen. Met een assist en doelpunt gidste hij de Eindhovense club naar de tiende zege op rij.

Matthijs de Ligt (Ajax)
Werd niet echt getest door het tiental van Feyenoord, maar speelde in de Klassieker als een aanvoerder die al jarenlang meedraait in de A-selectie van Ajax. De Ligt is een toonbeeld van onverzettelijkheid.

Willem Janssen (FC Utrecht)
Met zijn eerste doelpunt van het seizoen was Janssen zijn gewicht in goud waard voor FC Utrecht. De aanvoerder kopte in de slotfase de winnende binnen tegen Willem II (0-1).

Tim Handwerker (FC Groningen)
Hirving Lozano uit de wedstrijd spelen: het is geen gemakkelijke klus, maar Handwerker slaagde erin. Het was desondanks niet genoeg voor een puntje tegen PSV, dat in de slotfase de zege naar zich toetrok.

Frenkie de Jong (Ajax)
Het was niet zijn allerbeste wedstrijd van dit seizoen, maar in de negentigste minuut van de Klassieker werd De Jong uitgeroepen tot man of the match. Knap hoe hij ondanks de vele Feyenoord-tikken bleef voetballen.

Nasser El Khayati (ADO Den Haag)
Ruim 300 minuten moest El Khayati wachten op een doelpunt in de Eredivisie, maar in het uitduel met NAC Breda was het weer eens raak. Hij is direct betrokken bij de laatste tien goals van ADO.

Michel Vlap (sc Heerenveen)
In de gewonnen uitwedstrijd tegen AZ was Vlap de grote man, dankzij twee goals van 24 karaat. De 21-jarige Fries mag zich sinds zondag de 'Koning van de Stift' noemen.

Youssef El Jebli (De Graafschap)
De Graafschap boekte tegen Excelsior de grootste zege van het seizoen, mede door El Jebli. De aanvallende middenvelder was de motor van de ploeg en produceerde een doelpunt en assist.

Furdjel Narsingh (De Graafschap)
Had dit seizoen nog niet één keer een basisplaats, maar wat maakte dat uit als je zo goed kunt invallen. Met een doelpunt en assist was hij belangrijk voor De Graafschap.

Sam Lammers (sc Heerenveen)
Het samenspel met Vlap wordt steeds beter en daarvan plukt Lammers, die ook kansen kan creëren voor zichzelf, de vruchten. Met zes goals in tien duels loopt de spits ruim één-op-één.

No Poll