Botteghin na zeperd in Amsterdam: 'Ik vond Ajax eerlijk gezegd niet zo geweldig'

Botteghin na zeperd in Amsterdam: 'Ik vond Ajax eerlijk gezegd niet zo geweldig'

29-10-2018 12:54
175

Ajax heeft zondagmiddag tijdens De Klassieker bepaald geen verpletterende indruk gemaakt op Eric Botteghin. De Braziliaanse verdediger van Feyenoord liet dat na de wedstrijd weten aan NUsport. Feyenoord verloor kansloos met 3-0. 

"Ik vond ze eerlijk gezegd niet zo geweldig spelen. We maakten het ze na de rode kaart van Jeremiah nog steeds moeilijk", doelt Botteghin op St. Juste, die al na zes minuten de kleedkamer kon opzoeken. "Ik weet niet of zij het sterkste team in deze competitie zijn."

Na tien duels is de achterstand op koploper PSV opgelopen naar tien punten. Botteghin weigert echter mee te gaan met kenners die zeggen dat Feyenoord nu al kansloos is in de titelrace.

"Ik denk dat we over genoeg kwaliteit beschikken. We hebben met grotendeels deze selectie de afgelopen jaren vijf prijzen gewonnen. Dat was daarvoor al jaren niet gelukt. Soms heb je gewoon een periode dat het even niet loopt."

De stopper is wel zo realistisch om te beseffen dat van titelaspiraties voorlopig geen sprake is. "Het heeft geen zin om nu naar de koppositie te gaan kijken. We moeten vooral naar onszelf kijken en van wedstrijd tot wedstrijd leven."