St. Juste en Feyenoord akkoord met schorsing na rode kaart in Klassieker

St. Juste en Feyenoord akkoord met schorsing na rode kaart in Klassieker

29-10-2018 13:37
86

Jeremiah St. Juste is de komende tijd niet inzetbaar voor Feyenoord. De Rotterdamse club en de verdediger zijn akkoord gegaan met een schorsing van drie wedstrijden.

De straf is onvoorwaardelijk, meldt Feyenoord maandagmiddag via de officiële kanalen. St. Juste kreeg na zes minuten in de verloren Klassieker tegen Ajax (3-0) een rode kaart na een harde tackle op Nicolás Tagliafico. Björn Kuipers gaf in eerste instantie geel, maar trok even later op advies van de VAR een rode kaart.

Het schikkingsvoorstel van de KNVB is geaccepteerd door zowel St. Juste en Feyenoord. De 22-jarige verdediger mist door de sanctie komende donderdag de bekerwedstrijd in De Kuip tegen ADO Den Haag en ook de daaropvolgende twee competitiewedstrijden tegen VVV-Venlo (thuis) en Heracles Almelo (uit).

St. Juste kan ook nog een standje van trainer Giovanni van Bronckhorst verwachten. "Morgen ga ik sowieso met Jerry praten", zei Gio zondag. "Je kunt niet in topwedstrijden met tien man komen te staan. Qua agressie kun je een aantal kanten opgaan. Je hebt gezonde agressie en passie, maar je moet niet over het randje gaan. Dat heb ik vooraf ook gezegd tegen de spelers: speel met verstand. Of ik teleurgesteld ben in St. Juste? Ja."