Verbazing over Feyenoord: 'Hadden niet als stel wildemannen moeten gaan schoppen'

Verbazing over Feyenoord: 'Hadden niet als stel wildemannen moeten gaan schoppen'

30-10-2018 07:06
24

Het agressieve spel van Feyenoord in de Klassieker tegen Ajax zondag wekte de nodige verbazing. Het resulteerde al na zes minuten in een rode kaart voor Jeremiah St. Juste.

"Feyenoord begon zo opgefokt. Ze hadden een goed plan door Ajax onder druk te zetten, maar ze hadden vervolgens niet als een stel wildemannen moeten gaan schoppen. Het begon al na twee minuten met de overtreding van Jens Toornstra op Frenkie de Jong", zegt Volkskrant-verslaggever Willem Vissers in Sportforum van de NOS.

Volgens NOS-commentator Jan Roelfs lag dit vooral aan de spelers. "Je moet hier Van Bronckhorst wel vrijpleiten, omdat de spelers domme fouten maken. Van Bronckhorst is er ook niet de trainer naar om spelers opgefokt het veld in te sturen." "Spelers moeten slimmer worden", vult Vissers aan, die wijst op de huidige technologie die het bijna onmogelijk maakt dingen te missen. "Vroeger had je maar één camera op de bal en konden spelers elkaar soms nog een rotschop geven."

Feyenoord lijkt dit seizoen al afgeschreven in de strijd om de landstitel. Vissers ziet bovendien voorlopig geen kentering in Rotterdam. "Er wordt daar al jaren over het nieuwe stadion gepraat, maar er worden geen beslissingen genomen. Dat past niet bij de Rotterdamse cultuur."