'België-bondscoach Martinez kandidaat in Madrid: bond werkt op één voorwaarde mee'

'België-bondscoach Martinez kandidaat in Madrid: bond werkt op één voorwaarde mee'

30-10-2018 11:20
26

De bondscoach van België, Roberto Martinez, wordt al dagen genoemd als de eventuele opvolger van Julen Lopetegui bij Real Madrid. Martinez heeft nog een contract bij de Belgische voetbalbond, maar daar zou men begrip hebben voor de situatie.

De naam van Martinez zingt al dagen rond in Madrid en de Belgische voetbalbond zou onder één voorwaarde akkoord willen gaan met een vertrek. De bond wil dat Martinez aan boord blijft tot midden november. Dan spelen de Rode Duivels in de Nations League namelijk nog tegen IJsland en Zwitserland.

De vraag is nu of Real zo lang wil wachten om een nieuwe coach aan te trekken. Voorlopig wordt Lopetegui opgevolgd door zijn assistent Santiago Solari. De Argentijn heeft een bijzonder lastige opdracht, want Real staat op een historisch slechte negende plaats in La Liga.

De Spaanse journalist Manu Correno heeft inmiddels gezegd dat Real gepolst heeft bij de omgeving van Martinez. Er zijn echter nog andere kandidaten. Mauricio Pochettino zou zelfs de topprioriteit zijn.