RKC Waalwijk stunt in Eindhoven en kegelt PSV uit de KNVB Beker

30-10-2018 20:58
553

PSV ligt uit de KNVB Beker. De Eindhovenaren blameerden zich voor eigen publiek en gingen na 120 minuten voetbal met 2-3 onderuit tegen RKC Waalwijk.

Van Bommel koos voor maar liefst elf nieuwe spelers tegen de nummer vijftien van de Keuken Kampioen Divisie. Zij leken de klus simpel te klaren, vooral omdat PSV al na 26 (!) seconden al aan de leiding ging. Erick Gutíerrez schoot na combinatiewerk in het strafschopgebied raak. RKC-keeper Etienne Vaessen zag er niet goed uit.

PSV had de wedstrijd onder controle, al was wel merkbaar dat er elf andere spelers op het veld stonden. RKC kwam beter in de wedstrijd en profiteerde na een half uur van een defensieve fout van PSV. Ingo van Weert stond volledig vrij bij een corner en verschalkte Eloy Room met het hoofd. PSV kreeg vlak voor de rust nog kansen via Cody Gakpo en Gutiérrez en Dylan Seys liet na om RKC tegen de verhouding in op 1-2 te zetten.

Van Bommel vond het na de rust nog niet nodig om te wisselen, maar kwam op die beslissing snel terug. Nadat Gakpo op de lat kopte en Seys een megakans op een RKC-goal onbenut liet, greep de PSV-trainer in. Aanvoerder Bart Ramselaar werd naar de kant gehaald en vervangen door Donyell Malen. PSV was beter, maar speelde RKC niet weg.

Het duel leek op een verlenging uit te draaien, maar een kwartier voor tijd viel de bevrijdende treffer, zo leek het. Mauro Junior profiteerde van een grote keepersfout van Vaessen, die er bij de 1-0 van Gutíerrez ook al niet goed uitzag. De Braziliaan onderschepte een foute inspeelpass, omspeelde Vaessen en schoot de 2-1 binnen. Saïd Bakari miste twee minuten voor tijd een megakans, maar in de 91e minuut zorgde Darren Maatsen met de 2-2 alsnog voor een verlenging.

Het was niet de bedoeling dat Hirving Lozano in actie zou komen, maar Van Bommel bracht de Mexicaan alsnog in om orde op zaken te stellen. PSV had een half uur de tijd om een blamage te voorkomen. RKC hoopte op een strafschoppenserie, maar kreeg veel meer dan dat. Maatsen bracht een bekerstunt van RKC tien minuten voor tijd wel heel dichtbij. De aanvaller kon de bal in de 109e minuut ongedekt langzaam achter Room schieten.

Twee minuten na een vrije trap van Lozano floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.