RKC-coach Grim: 'Het is een keuze, maar wij hebben gok PSV afgestraft'

RKC-coach Grim: 'Het is een keuze, maar wij hebben gok PSV afgestraft'

Gepubliceerd: dinsdag 30 oktober 2018 om 23:19di 30-10-2018 om 23:19

Darren Maatsen was met twee treffers de beul van PSV in de tweede ronde van de KNVB Beker. De aanvaller van RKC Waalwijk kan zijn geluk niet op.

"We laten toch maar mooi PSV hier verliezen. We staan daarmee dit seizoen tot dusver in een heel mooi rijtje met Barcelona en Inter", vertelt de trotse Maatsen aan FOX Sports. "Na die tegengoal in de eerste minuut zag ik de bui al hangen voor ons, maar we raakten gelukkig niet in de war. We hielden het koppie erbij en wonder boven wonder hebben we het nog gered ook."

"Dit is een heel mooie avond voor RKC", vervolgt Maatsen. RKC-doelman Etienne Vaessen, die in de fout ging bij de twee PSV-goals, kon Maatsen na zijn dubbelslag wel zoenen. "'Je hebt me gered', zei hij tegen me", aldus een glunderende Maatsen.

Trainer Fred Grim prijst zich gelukkig met de bekerstunt. Hij ging ook in op de keuze van collega Mark van Bommel om met een B-team aan te treden. "Ik heb wel gezegd dat ik het een gok vind. Maar goed, dat is een keuze. Wij hebben dat gelukkig afgestraft. We hebben dat vooraf bij de jongens ook benoemd: 'Als er een kans ligt, dan is het vanavond wel.'"

"PSV heeft ons die kans gegeven en wij hebben die vol gepakt. We gaan de koker in, dat is het mooiste", besluit Grim.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws