Zivkovic baalt: 'Leek soms net alsof het over Messi ging als ik ergens binnenkwam'

Zivkovic baalt: 'Leek soms net alsof het over Messi ging als ik ergens binnenkwam'

31-10-2018 08:28
19

Richairo Zivkovic moest nog achttien worden toen Ajax al ruim twee miljoen euro voor de spits op tafel legde. De nu 22-jarige spits wist in Amsterdam echter nooit door te breken en speelt anno 2018 in België, bij KV Oostende.

De Jong Oranje-international heeft niet veel zin om terug te blikken op zijn tijd in Amsterdam. "Het was van twee kanten gewoon geen match. Ik heb de verwachtingen bij Ajax niet waar kunnen maken. Loop ik niet voor weg", vertelt hij aan Voetbal International. Zivkovic baalt er vooral van dat hij destijds regelmatig werd afgeschilderd als een 'moeilijke jongen'. "Dat was gewoon niet waar. Kun je aan iedereen vragen."

Zijn transfer van FC Groningen naar Ajax bracht voor Zivkovic een hoog verwachtingspatroon met zich mee. De spits had grote moeite om daarmee om te gaan. "Of ik nu bij Willem II kwam of FC Utrecht, overal verwachtten de mensen van alles van me, terwijl ik feitelijk nog jong en onervaren was. En eigenlijk was het rondom mijn overstap naar Oostende niet anders. Met mijn Ajax-verleden wek ik altijd verwachtingen."

'Alsof Messi binnenkomt'
Mede hierdoor besloot hij zijn geluk over de grens te beproeven, waar hij minder bekend was. "Niet steeds vooraf worden opgehemeld, waardoor je eigenlijk alleen maar kunt tegenvallen", aldus Zivkovic. "Soms lijkt het net alsof Lionel Messi ergens binnenkomt als het over mij gaat. Gewoon ergens starten en niemand die iets van me verwacht; dat zou ik heel fijn vinden."