Enorme stunt in KNVB Beker: nummer dertien Derde Divisie wint in Emmen

31-10-2018 21:38
48

FC Emmen heeft zich woensdagavond geblameerd in de KNVB Beker. Odin '59, dat op de dertiende plaats staat in de Derde Divisie, was op de Oude Meerdijk met 1-3 te sterk. De andere Eredivisie-clubs boekten wél een zege.

Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor Emmen, dat na twintig minuten op voorsprong kwam door een doelpunt van Glenn Bijl. Even later maakte Ahmed al Mahdi namens Odin de gelijkmaker. Na rust ging Emmen op jacht naar een nieuwe voorsprong, maar de ploeg van trainer Dick Lukkien kwam bedrogen uit.

Nigel Hardenberg maakte een kwartier voor tijd vanaf de stip de 1-2, waarna Hardenberg er óók nog 1-3 van maakte. De sensatie was compleet en Emmen, dat dit seizoen debuteert in de Eredivisie, kon in de slotfase nergens meer een doelpunt vandaan toveren.

AZ - VVV
In Alkmaar boekte AZ een zakelijke overwinning op VVV-Venlo. De thuisploeg was beter dan de Eredivisie-verrassing, maar het duurde even voordat er goals vielen. Mats Seuntjens scoorde meteen na rust en in de slotfase zorgde Oussama Idrissi voor de beslissing. Calvin Stengs, die na zéér lang blessureleed zijn rentree maakte, miste in de blessuretijd nog een penalty.

Utrecht, Heerenveen en Willem II
FC Utrecht, sc Heerenveen en Willem II waren allemaal te sterk voor amateurs. Utrecht versloeg ASWH met 5-1, Heerenveen was met 1-3 te sterk voor Groene Ster en Willem II rolde Spakenburg met 5-0 op. Heerenveen had de grootste moeite van de drie, want de Friezen gingen in Heerlen rusten met een achterstand.