Vader Veldmate zoekt nieuwe Suarez voor Ajax: ''Hij is 10 dagen weggeweest''

Vader Veldmate zoekt nieuwe Suarez voor Ajax: ''Hij is 10 dagen weggeweest''

Gepubliceerd: donderdag 1 november 2018 om 00:20do 01-11-2018 om 00:20

De bekerwedstrijd tussen Ajax en Go Ahead Eagles had woensdagavond een bijzondere lading voor Jeroen Veldmate. De verdediger van Deventenaren speelde tegen de werkgever van zijn vader.

Bennett van Fessem
AMSTERDAM

Henk Veldmate is hoofd scouting bij Ajax. "Natuurlijk is dat wel een beetje speciaal, maar als je op het veld staat ga je gewoon voetballen", vertelt Veldmate aan VoetbalPrimeur. "Van tevoren gingen er wat leuke appjes over en weer. Het is natuurlijk wel speciaal."

"Hij was tien dagen in het buitenland en is dinsdag teruggekomen", vervolgt Veldmate. Was de Ajax-scout op zoek naar de nieuwe Luis Suarez, één van zijn ontdekkingen? "Hij was op zoek inderdaad, maar dit elftal en de jongens die op de bank zitten kunnen ook wel heel aardig spelen. Misschien is het nu nog niet nodig."

Veldmate is onder de indruk van Ajax. "Het is aan de bal twee, drie, vier niveau's hoger. Deze jongens kunnen allemaal fantastisch voetballen, dat merk je wel."

Check hieronder het hele interview met Veldmate, die onder meer praat over de 'nieuwe doelstelling' van koploper Go Ahead!

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws